Facilitair coördinator

P.C. Dr. Guislain

Voltijds - 100% - Master (industrieel/bouwkundig ingenieur)

Voorstelling van de organisatie

Het P.C. Dr. Guislain is een algemeen psychiatrisch centrum dat in de Gentse regio een betekenisvolle plaats inneemt op vlak van geestelijke gezondheidszorg. Het centrum onderschrijft de missie van de Broeders van Liefde, die oproept om op een deskundige en zorgzame manier om te gaan met psychisch kwetsbare mensen.

Functie

 • Je werkt mee aan conceptnota's en beleidsnota's op vlak van het facilitair beheer en de facilitaire diensteverlening ter ontwikkeling van een lange termijn strategie en ter ondersteuning van de verschillende facilitaire diensthoofden (huishoudelijke dienst, technische dienst, voedingsdienst,…). Je houdt daarbij rekening met de zorgcontext en treedt in overleg met de zorgmedewerkers om de optimale faciliteiten (healing environment, comfort rooms,…) voor onze psychisch kwetsbare doelgroep te kunnen bieden.
 • Je rapporteert aan de directie over energiemonitoring, legionellamonitoring, patrimoniumoverzicht, asset inventaris, budgetopvolging, …
 • Samen met je collega-stafmedewerker facility maak je een meerjarenbegroting op voor facilitair beheer, onderhoud, gebouwen en projecten en volg je deze pro-actief op.
 • Je staat in voor de opvolging en uitvoering van het masterplan op vlak van infrastructuur en energie. Je initieert daarvoor studies en werkt ze verder uit tot concrete verwezenlijkingen.
 • Je geeft advies en ondersteuning met betrekking tot preventief onderhoud van gebouwen en werkt daarvoor mee aan de implementatie van facilitaire software binnen de organisatie (Enterprise asset management systeem, gebouwenbeheersysteem,…).
 • Je ondersteunt bij het opmaken van aanbestedingen voor onderhoudscontracten, verbouwingswerken en facilitaire investeringen. Je coördineert grote bouw-, renovatie- en infrastructuurwerken en ook verhuisbewegingen op de campussen.
 • Je evalueert op regelmatige basis contractuele afspraken en SLA's met leveranciers en aannemers. Je controleer de inkomende facturatie en staat in voor prijsonderhandelingen, voorstellen voor verbeteringen en kostenbesparingen.

Profiel

 • Je genoot een technische master opleiding of gelijkwaardig door ervaring. Gegeven de diversiteit aan facilitaire uitdagingen is kennis van relevante regelgevingen (zoals HACCP, ARAB, AREI, milieuwetgeving, preventie en veiligheid,…) en affiniteit met de wet inzake overheidsopdrachten een pluspunt.
 • Je bent een uitstekend organisator en hebt bij voorkeur minstens 5 jaar ervaring in financieel, strategisch en operationeel beheer met betrekking tot facility management. Je hebt affiniteit met procesoptimalisaties en projectmanagement. Je hebt goesting om zowel strategisch adviserend te werken als concrete operationele projecten aan te sturen.
 • Je bent analytisch, heel vlot pc-vaardig (kennis van MS Office en CAD-software is vereist)
 • Je bent een facilitaire duizendpoot die de facilitaire thema's zichtbaar maakt binnen de organisatie. Je creëert draagvlak door je diplomatie en klantgerichtheid, je bent vasthoudend met de nodige zin voor humor en een warme houding.

Aanbod

 • Een voltijds contract van onbepaalde duur
 • Verloning volgens de sectorbarema’s (IFIC) aangevuld met extralegale voordelen (maaltijdcheques, hospitalisatieverzekering, fietsvergoeding …)
 • Je krijgt de kans om na de nodige inloopperiode samen met je collega-stafmedewerker facility het facilitair beleid van de organisatie verder mee uit te bouwen. Je werkt daarnaast ook nauw samen met de verschillende facilitaire diensthoofden en rapporteert aan de directeur organisatie
 • Je komt terecht in een gevarieerde functie met een mix van strategische en operationele opdrachten. Er is veel ruimte voor initiatief en er zijn tal van mogelijkheden voor persoonlijke ontplooiing en ontwikkeling
 • Een job dicht bij het centrum van Gent met enthousiaste collega’s

Bijkomende informatie

Voor meer informatie over deze functie kan je contact opnemen met Marjolein Holvoet, directeur organisatie (via het onthaal 09 216 33 11).

Solliciteren via de website (www.guislain.be) kan tot en met 28 juni 2021 t.a.v. Marjolein Holvoet, directeur organisatie.

Heb je een vraag?

Met vragen over een specifieke vacature kan je terecht bij de contactpersoon die in de vacature zelf wordt vermeld. Heb je een andere vraag, dan helpen onze stafmedewerkers HR je graag verder.

bannerVacatuurVraag